Chefparade – kurz Maso, maso, maso I.

Steaky z roštěnce se žampiony

Učit se kuchařskému řemeslu přímo od těch nejlepších? Tak to ani s bezlepkovou dietou nemusí být problém…

Miluju vaření a dobré jídlo, takže logicky mám pořád touhu se zlepšovat. Dlouho jsem pokukovala po mnoha kuchařských kurzech, ale vždycky to skončilo na tom, že na mě určitě budou zas koukat jako na tu bezlepkovou potížistku, co si pořád něco vymýšlí. A tak jsem to vzdala předem a raději si doma pročítala své kuchařské knihy.

Pak se nám ale doma objevily poukazy do Chefparade jako dárek, a tak jsem si řekla, že kdy jindy to zkusit, než teď. V nejhorším budu pozorovat postup, nebudu jíst, udělám si poznámky a uvařím si to doma. Prostě jako vždycky a se vším. To se ale, jak správně tušíte, nestalo.

Na webových stránkách Chefparade (www.chefparade.cz) jsem si projela všechny kurzy, pročetla si jejich obsah a usoudila, že nejmenší odpor by mohl být kladen v kurzu Maso, maso, maso I.. Zvedla jsem telefon a zavolala na objednávkovou infolinku. A byla jsem velmi mile překvapená! Slečna se mnou prošla celé menu, řekla mi, že problém by mohl být pouze u burgeru a doporučila mi přinést si vlastní bezlepkovou bulku na hamburger. Jinak prý většinou mají v kurzech i balení bezlepkové mouky.

Šéfkuchař Jan Hajný je opravdu profík. Ještě než kurz začal, nechal mne pročíst všechny etikety u připravených surovin a ujistil mě, že opravdu pro něj není problém mi na některé věci dát zapékací mísu nebo pánev zvlášť, abych si byla jistá, že všechno jídlo pro mne bude bezpečné. Takový přístup mě euforií téměř vystřelil na Mars.

Na kurzu Maso, maso, maso I. jsme se naučili uvařit toto menu:

Telecí Saltimbocca – Kýta s parmskou šunkou a šalvějí

Strip loin steaky aux champignons – Steaky z roštěnce se žampiony

Domácí hamburger

Kachní prsíčka na pomeranči

Gratin de pommes de terre – Zapečené brambory se smetanou

Telecí Saltimbocca Chefparade

Celý kurz probíhal ve velmi přátelském duchu, kdo si myslel, že bude pozorovat z kouta a pak už jen ochutnávat, se zmýlil. Já si kurz neskutečně užila a vůbec si nepřipadala odstrčená. Jen jsem sem tam měla svůj vlastní rendlík stranou. Na kurzu všechny výtvory hned konzumujete a ještě vám k tomu otevřou lahev výborného vína. Všechno chutnalo naprosto božsky! S mým mužem jsme byli tak přecpaní, že jsme si poslední chod vezli ještě domů, na druhý den k obědu. Pár dní po kurzu nám ještě na e-mail přišly všechny recepty. Já se s vámi někdy příště podělím o recept na Bezlepkový burger, který jsem si doma začala vymazlovat právě po návštěvě kurzu v Chefparade.

Takže teď víte, že to jde. Pokud musíte držet bezlepkovou dietu a stejně jako já toužíte po nějakém kuchařském kurzu, neváhejte. V Chefparade Vám pomůžou, poradí a určitě Vás nenechají stát stranou.

O foodstylingu toho zatím moc nevím, ale mám svůj první bezlepkový Domácí hamburger!
O foodstylingu toho zatím moc nevím, ale mám svůj první bezlepkový Domácí hamburger!