Kari řízečky

kari řízečky

Tenhle recept vyžaduje přípravu den předem, ale můžu vám zaručit, že investovaná snaha se vyplatí. Doporučuji si schovat pár řízečků stranou, protože se může stát, že ještě dřív, než dosmažíte, už žádné nebudou. Řízečky jsou skvělé pohoštění, pokud je v dohlednu nějaká oslava či večírek. U nás nikdy nezbyly!!!

A co budete potřebovat?

0,5 kg kuřecích prsou

1 lžička soli

3 vejce

3 lžíce solamylu – opravdu vrchovaté

2 cibule nebo pórek

1 lžička kari

1 lžička mleté sladké papriky

1 lžička mleté pálivé papriky

3 lžíce oleje

1 lžička moučkového cukru

Rajčatový protlak nebo domácí kečup cca 2 lžíce

 

Maso nakrájíme co nejvíc na jemno, přidáme vše ostatní, dobře promícháme a necháme 24 hodin v ledničce uležet. Potom na lívanečkové pánvi na oleji po obou stranách smažíme.

Počkejte až je pánev opravdu rozpálená, pak to jde zlehka. Pokud směs nalijete na studenou pánev (jako nedávno já), přichytí se a můžete po sousedech shánět sbíječku. Přichycená směs jde totiž dolů celkem těžko.

Kuřecí maso můžete i pomlít, tak vám vznikne kompaktní hmota. Mně přijde super, když je v řízečkách sem tam větší kousek masa a tak si dávám tu práci a krájím ho ručně.

Vaření bez lepku zdar! A pokud jste recept vyzkoušeli, pište mi své zkušenosti do diskuze pod článkem, budu ráda…

Kari řízečky 2

Last Modified on 2. 9. 2018
This entry was posted in Recepty
Bookmark this article Kari řízečky