Noky se špenátem, slaninou a sušenými rajčaty

Noky miluju na všechny způsoby, ale tenhle je super rychlý, super dobrý a ještě ke všemu je to jídlo celkem reprezentativní, pokud ho například chcete předložit návštěvě, ale nechce se vám u sporáku trávit mládí.

Na 4 porce budete potřebovat:

2 balení bezlepkových noků
svazek nebo balení (125g) baby špenátu
200g slaniny (např. Le&Co)
4 sušená rajčata
špetka sušeného česneku
sůl, pepř, kmín
150ml smetany
popř. syr na posypání (např. Gran Moravia)

Akce je celkem rychlá, nakrájenou slaninu na kostky necháme pustit tuk, pak přidáme opláchnutý špenát, na kostičky nakrájená sušená rajčata a všechno koření. Se solí opatraně, sušená rajčata jsou slaná dost.
Nakonec přilijte smetanu. Já se teď vyhýbám i mléčným výrobkům, a tak jsem zvolila bezlepkovou rýžovou smetanu od italské firmy RICE&RICE. Spoustu výrobků mají jak bezlepkových, tak bez mléka. Najdete je například na www.bio-pro.cz
Nakonec naservírujte a pokud chcete, posypte sýrem.