Pečení – Banánové muffiny

Banánový muffin se skořicí

S tímhle receptem přišla moje sestra a okamžitě se stal stálicí rodinných oslav. Muffiny jsou krásně vláčné a lepkáři nepoznají rozdíl. Hlavní ingrediencí jsou zde banány. Tohle těsto prostě pokaždé vyjde a variací, kterými se dá ozvláštnit je nespočet. Já tentokrát zvolila skořicovou variantu – přidala jsem do těsta cca polévkovou lžíci mleté skořice. Ta vůně! Téměř jako na Vánoce!

150 g mouky (MIX B, Schär)
120g cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva (Bezgluten)
80ml slunečnicového oleje
1 vejce
2 banány, nastrouhat

Dle chuti lze přidat: lžíci skořice, lžíci kakaa, lentilky, sušené ovoce atd.

Postup:
Smíchejte všechny suché přísady (mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva). Postupně zašlehejte olej, jedno celé vajíčko a na jemném struhadle nastrouhané banány. Nalijte do vymazané muffinové formy nebo do košíčků na muffiny. Já vždy formu plním cca ze 2/3. Pečte v horkovzdušné troubě na 180 °C cca 25 minut.

 

 

Banánový muffin se skořicí


One thought on “Pečení – Banánové muffiny

  1. Mirka Zvelebilová

    Drahá Zuzo! včera jsem upekla tento zázrak – sice tedy v „lepkové“ verzi s hladkou moukou – ale je to SENZAČNÍ!
    Nevím, jestli to dělá ten banán…..ale výsledek je tak jemný, nadýchaný a vláčný, že má člověk tak trochu pocit vraždy, když muffinek rozlomí a začne ukusovat:)))
    Dovolila jsem si malou inovaci (díky skvělému Márovi, který mě na to přivedl svým vylepšeným štrůdlem) – přidala jsem NAJEMNO DRCENÝ KARDAMON.
    Výsledek se nedá popsat – doporučuji vyzkoušet, je to PECKA!!!
    Ty muffinky jsou tak dobré, že to snad ani není možné…..jednoduché a výborné! Ale budu asi dělat jen poloviční porci – když už člověk začne, nemůže přestat jíst!
    Zdraví tě MZ, „kolegyně, co poctivě vrací mističky od paštik“ :)))

Comments are closed.