Vajíčková pomazánka – povelikonoční ‚must have‘

Vajíčková pomazánka

Letos jsem si řekla, že si Velikonoce užiju, odpočinu si. Sice z toho nakonec byla honba za zdravím, ale beránci a mazance z toho vyšly úplně stejně – letos jsem je prostě nedělala. Bez jedné jediné věci si ale Velikonoce představit nedokážu, a to je vajíčková pomazánka. S čerstvou pažitkou voní a chutná po jaru. A určitě se vám bude hodit, protože tak spotřebujete vajíčka vařená natvrdo, pro která si nepřišli koledníci.

4 vajíčka vařená natvrdo, bílky a žloutky rozdělit zvlášť
1 čtvereček taveného sýra Madetka
kousek povoleného másla cca 70g
1 cibule nebo jarní cibulka
1 lžíce hořčice (např. Snico s feferony)
sůl, pepř, pažitka na posypání
bezlepkové pečivo

Žloutky z vařených vajec utřeme s Madetkou a povoleným máslem. Oboje je lepší vyndat z ledničky nějakou dobu předem. Pak přidáme lžíci hořčice a utřeme do krému. Já mám ráda hořčici Snico s feferony, dodá pomazánce říz, ale můžete samozřejmě použít jakoukoliv bezlepkovou hořčici, kterou máte rádi. Pak pokrájíme bílky a cibulku opravdu najemno a vmícháme do základu pomazánky. Osolíme, opepříme podle chuti a na vrch posypeme pažitkou. A je to.

Na fotografii je použitý chléb Panini Rolls od firmy Schär.

Vajíčková pomazánka